Laatste nieuws

1 juli NK Handboogschieten op de Parade

maandag 18 juni 2018


De Parade in 's-Hertogenbosch is zondag 1 juli de locatie voor de finales van de Nederlandse kampioenschappen handboogschieten. Vanaf 13.00 uur starten de verschillende finale onderdelen. Op deze dag is ook de officiële aftrap van de wereldkampioenschappen (para) handboogschieten volgend jaar in ‘s-Hertogenbosch. Er zijn onder meer speciale WK clinics en de officiële WK-mascotte wordt op spectaculaire wijze onthuld.” 

Gratis clinics

Iedereen kan deze dag gratis meedoen aan de speciale handboog clinics. Maak kennis met de handboogsport en ervaar het zelf. De clinics vinden op 1 juli plaats van 12:00 – 17:00 uur op de Parade. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. De handboogsport is sinds 1972 een vast onderdeel van de Olympische Spelen. Vooral in Azië en de Verenigde Staten is de sport razend populair is.


Wereldkampioenschappen handboogschieten 2019

In 2019 is ‘s-Hertogenbosch twee weken lang het centrum van de handboogsport. Van 3 t/m 16 juni vinden de wereldkampioenschappen (para) handboogschieten plaats. Van 3 juni t/m 9 juni is het eerst de beurt aan de para-atleten. Een week later (10 juni-16 juni) komen de valide sporters in actie. De twee wereldkampioenschappen vormen samen het grootste sportevenement dat in 2019 in Nederland wordt georganiseerd. Naar verwachting nemen aan het totale WK ruim 1.000 atleten deel, uit 120 landen. Beide WK’s zijn het belangrijkste kwalificatiemoment voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio in 2020.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn