Laatste nieuws

’s-Hertogenbosch klaar voor Archery2019

zondag 1 juli 2018

’s HERTOGENBOSCH - Op de Parade in ’s-Hertogenbosch is zondag op spectaculaire wijze de kick-off verricht van de wereldkampioenschappen (para) handboogschieten 2019, die volgend jaar van 3-16 juni in de Brabantse stad worden georganiseerd en van ’s-Hertogenbosch twee weken lang het centrum van de handboogsport maken. Met de finales van de Nederlandse Kampioenschappen Outdoor op de Parade, de presentatie van mascotte Archy en de onthulling van een speciaal kunstwerk liet de stad zien klaar te zijn voor de wereldkampioenschappen van volgend jaar. 

Wethouder Sport van de stad ’s-Hertogenbosch Huib van Olden, toernooidirecteur Eric Kersten van WK-organisator The Organizing Connection, voorzitter van de Nederlandse Handboog Bond Arnoud Strijbis en directeur van Brabant Sport Michel Reinders schoten op de Parade de eerste pijlen om het jaar richting de WK officieel te openen. Dat gebeurde nadat de officiële WK mascotte Archy op spectaculaire wijze was gepresenteerd door al tokkelend van de Sint Jan naar beneden af te dalen.

Ook werd tijdens de kick-off een speciaal kunstwerk onthuld in de vijver bij de Sint Jan parkeergarage ter promotie van de WK. Het beeld van de boogschutter is ontworpen door Rene Smeets, de kunstenaar die ook verantwoordelijk is voor de beelden van het Jeroen Boschjaar die overal in de Bossche binnenstad te zien zijn.  

Naast de officiële kick-off konden nieuwsgierige Bosschenaren bovendien zelf alvast een poging wagen tijdens speciale handboogclinics en vierde Hamza zijn verjaardag op de Parade met een speciaal Archery2019-kinderfeestje, waarmee het startsein werd gegeven voor het side-events programma om de maatschappelijke spin-off van het evenement te waarborgen, waarbij wordt ingezet op de thema’s gezondheid & vitaliteit en participatie & cohesie. 

Vanaf de officiële kick-off worden er daarom wekelijks kinderfeestjes georganiseerd voor kinderen die leven onder de armoedegrens, maar ook worden er handboogclinics gehouden op verschillende basisscholen in de regio, worden zorginstellingen en revalidatiecentra bezocht om aangepast sporten te promoten en krijgen bewoners van verzorgingsinstellingen in Noord-Brabant gedurende de WK de kans om het evenement van dichtbij mee te maken. 

Huib van Olden (wethouder sport gemeente ’s-Hertogenbosch):  “Het evenement moet een feest worden voor alle Bosschenaren. Voor sportliefhebbers in onze stad, maar zeker ook voor de mensen die het minder breed hebben.”

Michel Reinders (directeur Brabantsport): “Handboogschieten past bij Noord-Brabant en bij de stad ’s-Hertogenbosch. De komst van grote sportevenement zoals de WK handboogschieten zetten de regio op de kaart.”

Eric Kersten (directeur The Organizing Connection en toernooidirecteur Archery2019): “De Parade en de stad ’s-Hertogenbosch zijn straks te zien over de hele wereld. De impact van het evenement zal  enorm zijn.”

Arnoud Strijbis (voorzitter Nederlandse handboogbond): “De Parade is een fanatisch podium om onze sport te promoten en voor onze schutters om tickets voor de Olympische Spelen in Tokio binnen te halen.”

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn