Bezoek 's-Hertogenbosch

De Hyundai  Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten 2019 worden gehouden in 's-Hertogenbosch. De hoofdstad van de provincie Noord-Brabant is een stad om in je hart te sluiten met pittoreske straatjes, interessante historie, adembenemende natuur en culturele rijkdom. 's-Hertogenbosch en de verschillende venues van de WK  zijn bovendien gemakkelijk te bereiken. 


 

Parade

De parade vormt het hart van de stad 's-Hertogenbosch. Met de Sint Janskathedraal, de diverse eet- en drinkgelegenheden en het theater is het plein de favoriete plek van veel Bosschenaren en toeristen. De Parade is ook de plek waar in het weekend van 8 en 9 juni de finales van de Wereldkampioenschappen Para Handboogschieten 2019 plaatsvinden en in het weekend van 15 en 16 juni de finales van de Wereldkampioenschappen Handboogschieten 2019 worden betwist. 

Sint Janskathedraal

De trots van ’s-Hertogenbosch is te zien vanuit alle hoeken in de stad en soms lijkt het net of de Sint Janskathedraal tot de wolken reikt. De gotische kerk straalt de middeleeuwse welvaart uit door de rijke versiering met beeldhouwwerk, de 600 symbolische figuren en het grote orgel. 

Bossche Bol

De Bossche bol is in heel Nederland verkrijgbaar, maar de echte Bossche bol is natuurlijk alleen te koop in ’s-Hertogenbosch. De Bossche bol is een gebaksspecialiteit die wordt gemaakt van soezenbeslag, gevuld met slagroom en vervolgens wordt geglazuurd met gesmolten chocoladefondant. Het eten van een Bossche bol bij een bezoek aan ’s-Hertogenbosch mag dan ook zeker niet worden overgeslagen.  
 
 

Jheronimus Bosch

De kunstenaar Jheronimus Bosch is één van de bekendste inwoners die ’s-Hertogenbosch heeft gekend. Jheronimus Bosch staat bekend als de belangrijkste kunstenaar van de late middeleeuwen. Bosch combineerde realiteit en fantasie in zijn werken waarin heiligen, duivels, landschappen en niet bestaande wezens werden samengevoegd tot wonderlijke nieuwe werelden. In het Jheronimus Bosch Art Center in 's-Hertogenbosch zijn de werken van de kunstenaar te bewonderen. 
 
 

Binnendieze

Varen op de rivier de Binnendieze biedt een unieke manier om ’s-Hertogenbosch te leren kennen. De tocht over de 3,6 kilometer lange stadsrivier biedt uitzicht op monumenten, waterlopen en vestingwerken. 
 
 

Minderbroedersplein

Het Minderbroedersplein is hét plein om de Bossche levensstijl te ontmoeten. Het plein is gevestigd in het centrum, maar biedt de nodige rust om te genieten van een goede lunch of diner. 
 
 

Bereikbaarheid

s-Hertogenbosch met het openbaar vervoer

s-Hertogenbosch is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station loop je binnen enkele minuten naar de de Parade, waar de finales van de WK plaatsvinden, en de andere venues. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van het gratis binnenstadsbusje. 
Woon je in de provincie Brabant en wil je met de bus naar 's-Hertogenbosch komen? Pak de bus en reis met de dalenurenkaart voor slechts € 6,63 de hele dag onbeperkt met de bus in Brabant. Een ticket koop je hier via Arriva. 

s-Hertogenbosch met de auto

s-Hertogenbosch is gelegen aan de A2 en aan de A59. Parkeren op een P+R Transferium is het makkelijkst en goedkoopst. Je kunt vanaf hier met de bus of een leenfiets naar het centrum. Bij de P+R Transferia zijn ook gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig.
 
  • P+R Transferium Deutersestraat - Deutersestraat 2d
  • P+R Transferium De Vliert - Stadionlaan 9
  • P+R Transferium Pettelaarpark - Pettelaarpark 59