Bitpanda vs Bitvavo

We zullen in deze post de voor en nadelen van Bitpanda vs Bitvavo vergelijken.

Bitvavo is de beste crypto exchange in Nederland met internationale ambities. Bitpanda daar tegenover is aanvankelijk ook begonnen als crypto exchange alleen dan in Oostenrijk. Internationaal gezien hebben zij zich meer geprofileerd als beleggingsplatform.

Een belangrijk onderscheid tussen Bitvavo en Bitpanda is dat Bitpanda meer beleggingsopties aanbiedt. Het is een beleggingsplatform. Dus Bitpanda focust niet alleen op crypto en digitale assets, maar ze bieden ook digitale aandelen, ETF’s, edelmetalen en crypto indexbeleggen aan.

Een brede opzet als dit brengt veel voordelen met zich mee, maar ook nadelen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat een gemiddelde gebruiker makkelijk crypto’s wilt kopen, zoals Bitcoin. Op Bitpanda kan dit wel, maar wordt er een hogere commissie gerekend.

Bij Bitvavo kan iedereen gemakkelijk en gebruiksvriendelijk bitcoin kopen voor een maximale handelscomissie. Daardoor is Bitvavo voor professionele handelaren ook erg interessant.

Een ander erg belangrijk onderdeel wat Bitvavo aanbiedt is een verzekeringspolis. Alle assets zijn verzekerd opgeslagen. Alle tegoeden zijn tot een bepaald bedrag verzekerd. Bitvavo heeft een veilige bedrijfsstructuur en bevindt zich op Nederlandse bodem.

Dus er kan geconcludeerd worden dat vanuit handelsperspectief Bitvavo de beste partij is om voor Nederlanders veilig te gebruiken.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *